Totalindretning af BASF Hovedkontor København2019-05-07T08:50:06+00:00

Project Description

BASF

SCAN OFFICE CASE

Med en placering på det eftertragtede Kalvebod Brygge – kun et stenkast fra havnefronten – ligger BASF. Oprindeligt lokaliseret i ét, to og tre personers kontorer på Amager, men med et stigende ønske om større og mere åbne lokaler samt en lokation, der var let at komme til for både kunder og medarbejdere.

Men hvor? Sammen så BASF og Scan Office på flere lejemål. Valget faldt på Kalvebod Brygge, og her – lige i vandkanten, med en enestående udsigt – har Scan Office i tæt samarbejde med BASF skabt de perfekte rammer for virksomheden og dens medarbejdere. Opgaven var enkel: En komplet indretning fordelt på to etager. Fra gaden mod vandet. Det gjaldt både arbejdspladsstationer til de 110 medarbejdere i København, samt et antal flexpladser til besøgende kolleger fra afdelingerne i nabolandene, samt naturligvis mødelokaler, loungeområder og gangarealer.
Hos BASF havde man et ønske om et gennemgående nordisk udtryk i indretningen. Med træsorter, naturmaterialer og den lethed, der kendetegner den nordiske stil. Samtidig skulle virksomhedens corporate farver også indgå som en væsentlig del af indretningen. Umiddelbart en svær kombination, som arkitekten fra Scan Office, løste ved at lade de markante farver indgå i områder og lokaler, hvor man kun opholdt sig kortvarigt. Det resulterede bl.a. i et helt blåt møderum og en unik opdeling af indretningen efter funktion.

Som nordisk modvægt til de lidt skarpe farver, faldt valget på de innovative møbler fra Steelcase

En af verdens største møbelproducenter, som ikke blot fremstiller funktionelle og formfuldente møbler, men også gør det med stort fokus på bæredygtighed. Netop bæredygtighed var et vigtigt omdrejningspunkt for BASF i forbindelse med indretningen, og derfor er såvel flex- som de stationære arbejdspladser indrettet med løsninger fra Steelcases omfattende sortiment af stå-og siddeborde, opbevaringsmøbler og kontorstole. Alle fremstillet med omtanke for miljøet af materialer, der med en kombination af egetræsfiner og hhv. sort og hvidt stål, ikke blot er smukt at se på, men også kan kildesorteres og genanvendes. Således er stolene med det eftertænksomme navn ”Think” tilmed cradle to cradle certificerede.
Selve lokationen og udsigten til både vandet og gaden blev også inddraget i indretningen. Således ”bølger” i BASFs egne akustikdæmpende gulvmateriale op mod de smukke egetræsgulve i den del af bygningen, der vender ud mod vandet – ligesom man har indlagt lige linjer af samme materialer i den del der vender mod gaden – for derigennem at afspejle og inddrage omgivelserne.

”Det har været en utroligt spændende proces, der har strukket sig over halvandet år,
hvor Scan Office har fået lov til at være med i alt hele vejen.”

”Resultatet er vel mest af alt nordisk med et twist!”

Arkitekt, Karina Arve Smedegaard

Selv kalder arkitekten bag indretningen af domicilet for ”nordisk med et BASF twist

Det ses både i gulvene, men også i valget af møbler som ikke blot omfatter en række kendte nordiske designklassikere fra bl.a. Fredericia Furniture, Engelbrechts og ikke mindst Sorø Møbler, som står bag et specialbygget multimøbel med både opbevarings- og siddeplads. Det har også givet rum og plads til mere utraditionelle løsninger, som f.eks. de ergonomiske ”bolde” fra Götessons og ikke mindst de smukke gynger fra Kosicka.

“Resultatet er en moderne indretning med plads til at arbejde og vidensdele.
Uanset om man ønsker at gøre det ved et traditionelt skrivebord eller i mere frithængende
omgivelser med udsigt til både himmel og hav.”

Click for the English version right here